Evalueaza corect pretul cerut pentru bijuteriile handmade

19:40 AtelierMarbelle 2 Comments

De cele mai multe ori nu am inteles cum stabileste un artisan pretul final al unei bijuterii. Navigand pe internet am gasit cand preturi exorbitante pentru piese cu grad mic de dificultate, cand preturi mult prea rezonabile pentru produse unicate.

Dat fiind cele de mai sus, am inceput sa ma documentez si am gasit un excelent algoritm explicat de un artizan experimentat. Mecanismul de evaluare bazeaza pe urmatoarele principii:

1. trebuie acoperit costul materialelor si a ambalajului folosite;
2. inmulteste rezultatul de mai sus cu 4 (aceasta cifra magica este explicata in materialul integral la care fac trimitere mai jos);
3. adauga costul timpului necesar pentru confectionarea bijuteriei;
4. ajusteaza pretul in functie de unicitatea produsului final, gradul de dificultate al executiei, disponibilitatea cumparatorului tinta de a plati pentru un astfel de produs.

Detalii complete gasiti aici : http://www.home-jewelry-business-success-tips.com/jewelry-pricing-formula.html

Ma intreb ce ne-ar iesi din calcule daca am aplica mecanismul de mai sus si pe piata romaneasca de handmade. Voi ce credeti?

Daca nu ati descoperit proprioul mecanism de evaluare, puteti sa-l achizitionati pe al lui Eni de aici: http://www.enioken.com/jewelry/pricecalc.html

2 comentarii: