"Chocolat"-noua colectie MaraDecoBijoux

08:34 AtelierMarbelle 0 Comments

Cand m-am hotarat sa scriu despre Luminita si despre minunatele ei bijuterii, am rugat-o sa-mi spuna cate ceva despre ea si despre creatiile sale, ceva care sa ma ajute la conturarea articolului meu. Cand am primit randurile de la ea, mi-am dat seama ca sunt atat de bine scrise, incat eu nu mai are rost sa adaug nimic altceva. Astfel ca voi reda integral povestea din spatele MaraDecoBijoux.
Inainte de asta, voi spune, totusi, despre noua colectia "Chocolat" a Luminitei ca este atat de reusita incat iti vine s-o mananci literalmente .Va recomand cu cea mai mare caldura sa gustati din colierele, cerceii creati cu  rabdare; puteti comanda bjuteriile Luminitei la adresa de email: niculaeluminita@ymail.com.
.

" Putin despre mine …

Contabil, vanzator IT si Client service in advertising, cam aici se rezuma experienta mea profesionala.
De cand mi-am dat demisia, asta fiind la jumatatea lui 2009 m-am trezit dintr-o data ca aveam foarte mult timp liber…si nu-mi venea sa cred, aveam timp sa ma joc ore intregi cu fetita mea in varsta de 3 anisori pe atunci, aveam timp sa vad un film, sa citesc o carte, sa stau linisita intr-un parc fara sa-mi sune telefonul non-stop si fara sa ma gandesc in permanenta ce se intampla la servici.
In februarie 2010, intr-o zi pe cand colindam prin magazine cu fiica mea, sa cumparam acuarele si pensule, am auzit-o pe vanzatoare povestindu-i unui client din fatza mea ca, are de vanzare o argila polimerica ce se coace in cuptor si se lucreaza fara sa faci prea multa mizerie imprejur. Evident ca m-a interesant, asa ca m-am trezit cand am ajuns la casa ca cer si eu 3 culori…”de incercare”….deci totul a inceput dintr-o joaca.
Cum am ajuns acasa m-am si apucat sa modelez si sa coc. A fost dragoste la prima vedere…sa zic asa. Piesele pentru coliere sau cercei le faceam repede…mai greu era cu asamblatul lor, pentru ca pe atunci nu stiam nici de unde se cumparau inchizatorile, tortitele pentru cercei si toate accesoriile necesare pentru bijuteriile handmade si nici cum se montau. Noroc cu internetul, am rezolvat dilema in cateva zile, am gasit magazine online unde am si facut comenzi. Tot cu ajutorul internetului am vazut zeci de filmulete din care am invatat despre diferitele tehnici de modelaj.
Intr-unul din ultimele mele albume precizam ca de cand am descoperit aceasta argila, am inceput sa-mi focusez energia catre partea artistica din interiorul meu, parte pe care o dadusem oarecum uitarii…si spun  asta pentru ca in 1990 am dat examen la un Liceu ce forma artisti plastici, Nicolae Tonitza. N-am avut sansa sa intru la acest liceu dintr-o eroare, in schimb am terminat Liceul de Arhitectura, un liceu in care se facea un altfel de desen…de data asta fara culoare, numit desen tehnic.
Si pentru ca cred cu tarie ca nici un eveniment din vietile noastre nu este intamplator, nu ma mira chiar deloc ca acum, la aproape 20 de ani de la examenul din Tonitza, ma reintorc la culorile pe care le credeam pierdute pentru totdeauna.
Deci am sansa sa simt ca traiesc pentru mine, facand ceea ce-mi place.

Putin despre lucrarile mele…

Imi place sa lucrez pe colectii…ca si creatorii de moda sa zicem.
Fiecare colectie de-a mea este inspirata de un anotimp (Autumn Colors), un vis (Summer Dreams), un loc pe care l-am vizitat (With love fom Italy), o persoana indragita (Classic Ancient Style)...acestea sunt cateva exemple, pentru colectiile complete vizitati blogul meu: http://maradecobijoux.blogspot.com/
Nu folosesc matrite, totul este lucrat manual, fiecare forma este unica, modelata individual, coapta, lacuita si insirata.Folosesc spacere numai atunci cand consider ca acestea ar scoate mai bine in evidenta piesele lucrate cu migala.

Putin despre colectia pe care o lansez azi, 31 Ianuarie 2011

Anul trecut, printre primele mele cataloage am creat o colectie dedicata iubitorilor de ciocolata “Bijoux for chocolate addicted”. Anul acesta pastrez traditia si lansez o a doua colectie cu aceeasi tema “Chocolat”.
De ce acum la inceput de an “Chocolat”?
Este bine sa incepem anul cu zambetul pe buze… datorat consumului excesiv de “Chocolat”."

0 comentarii:

O nunta origami

12:05 AtelierMarbelle 3 Comments

Anul acesta se marita o foarte buna prietena de-a mea si pregatirile ei  imi amintesc de propria-mi nunta, cand nu erau atat de multe briz-brizuri, accesorii, marturii, aranjamente etc. Si nu au trecut decat 5 ani!
Rochii impodobite cu cristale swarovski, aranjamente florale pretentioase, servetele personalizate, torturi cu n etaje, sunt asa de multe posibilitati incat nu mai stii ce sa alegi;  vrei o nunta frumoasa, o nunta de referinta, o nunta originala si deosebita! Si atunci ce faci? Alegi o nunta handmade!!!
Chiar imi imaginam aseara cum mi-ar fi placut sa arate nunta mea. Am descoperit niste site-uri foarte interesante de origami si m-am gandit ce frumos ar fi fost sa am o "o nunta handmade de hartie".
S-o luam cu inceputul: pentru invitatiile de nuntaam descoperit-o pe Luana din Suceava si felicitarile ei  frumoase care se pot folosi foarte bine ca invitatii de nunta:













Ca marturii, tot Luana ne propune nuferi cu poza mirilor inauntru, insa la fel de bine pot fi si lebede, randunici, cutii origami si orice altceva, in functie de imaginatia fiecaruia si mesajul pe care vrei sa-l transmiti:



Deosebite sunt si cardurile pentru invitati, florile pot fi folosite si pentru a fi puse in piept nuntasilor:

La fel de inspirata este Adina Paun, la care am gasit tot felul de decoratiuni minunate care pot infrumuseta o sala de nunta, dar pot fi folosite si ca marturii: fluturi, trandafiri, cocori, toate pentru o nunta eleganta si originala.




Mi-au placut foarte mult cutiile Adinei care pot fi folosite ca marturii:













Sunt colorate, sunt fresh, sunt minunate!
Chiar daca alegi sa faci nunta intr-o luna friguroasa de iarna sau o zi mohorata de toamna, vei simti ca afara este primavara, vei simti mirosul parfumat al florilor de mai, vei simti ca viata e frumoasa!

Imi si imaginez invitatii dansand printre flori, fluturi. Si pentru ca sala sa fie o explozie de culori, de veselie, as fi impodobit-o cu multe, multe decoratiuni ca cele de mai jos.





Eu as indrazni sa comand si un buchet de flori origami, sunt sigura ca fetele mi-ar fi facut cel mai original buchet al miresei!
Si stiti care e partea frumoasa? Poti folosi aceste minunatii si la botez:)

3 comentarii:

Concurs scrisori de dragoste

16:34 AtelierMarbelle 0 Comments

Am gasit pe net o stire foarte frumoasa, ma bucur ca mai sunt astfel de initiative in tara: Biblioteca judeteana din Arad a lansat in 15 ianuarie un concurs de scrisori de dragoste.
Concursul " Dulcea mea Doamna/Eminul meu iubit" se desfasoara pe trei sectiuni: adolescenti, adulti si persoane de varsta a treia, iar scrisorile de dragoste se pot transmite pe adresa bibliotecii sau pe email pana pe 28 februarie 2011. Vor fi si premii pentru fiecare sectiune de varsta, iar pe 24 martie se vor anunta castigatorii.
Astfel ca, daca sunteti inspirati si aveti talent la scris, puneti mana pe creion sau pe tastatura si trimiteti scrisorica...
 Anul trecut am inteles ca a castigat o doamna in varsta de 65 ani care i-a scris sotului dansei. Mi-ar fi placut tare mult sa citesc acea scrisoare, dar nu am gasit-o nicicum pe internet. O sa urmaresc concursul anul acesta sa vedem cat de poeti s-au nascut romanii:)
Gasiti mai multe detalii despre concurs si conditiile de participare aici.

Multa bafta!!

0 comentarii:

Colajul- poveste in imagini de Carmen Maftei

09:12 AtelierMarbelle 1 Comments

Colajul este o forma de arta diferita de cea cu care suntem noi obisnuiti. “Tablou de hartie” ar fi tentati sa spuna unii. Gresit, cum nu se poate mai gresit. Un colaj este o poveste, o lume plina de imaginatie, o lume in care oamenii au aripi, pisicile devin mici printese, o lume in care orice se poate intampla. Carmen Maftei este artistul care da viata acestei lumi. Cu fiecare colaj, Carmen creeaza noi identitati si le transpune in scene de viata fantastice. 

Ea realizeaza colajele manual, nu pe calculator. Revistele, ziarele, printurile sunt prietenele ei constante si de nadejde. Cat este de greu de realizat un astfel de colaj? Si cat dureaza? “Daca esti pasionat de colaj nu este greu. Totul e sa ai rabdare si sa investesti si ceva din tine, din sufletul tau. Eu asa fac. Timpul de lucru depinde in functie de dimensiuni si de stare. Cand simt ca imaginile se “misca” ca sa-si gaseasca locul, lucrez mai repede. Insa imi trebuie o perioada de liniste in care privesc mult si apoi asez imaginile asa cum simt. Practic, e perioada cand se face legatura dintre mine si ceva nedefinit care face ca totul sa se armonizeze frumos” ne-a marturisit Carmen.

Carmen realizeaza si colaje personalizate, cadouri inedite pentru prieteni si pentru oricine o solicita, pretul unui astfel de colaj variind in functie de marime, timp de lucru si materiale (un pret estimativ pentru un colaj personalizat de A3 plus passpartout este de la 120 de euro).  “Imi place sa fac colaje personalizate. E ca si cum as lucra la un scenariu de teatru. Ma uit la chipurile celor care devin personaje si-mi imaginez cum le-ar sta intr-o poveste narata in imagini.”
In general, dimensiunea minima a unei colaj personalizat este A3 (297 x 420 mm) la care se adauga alti cativa centimetri de la passpartout, de care Carmen se foloseste pentru a deschide imaginea de ansamblu:” Nu-mi place o lucrare ingradita in anumite dimensiuni”.



 











S-a implicat in diverse proiecte, precum cel de la Centrul de Mediere si Securitate Comunitara Iasi-“Violenta domestica” sau cel de la Romcarton SA- tema ecologica (reciclarea hirtiei si, implicit, evitarea taierii copacilor).












Am incercat sa mai aflam cateva lucruri despre Carmen, arta ei si despre felul in care isi promoveaza creatiile sale. Iata ce am aflat:

Atelier Marbelle (AM): Ai participat la cateva expozitii in tara si ai avut si expozitii personale, am vazut ca ai participat si la un targ de handmade. Cum reactioneaza publicul la genul acesta de arta?
Carmen Maftei (CM): In general, reactia este surprinzatoare pentru multa lume. Cat o apreciaza insa…. nu stiu. Cei care cunosc ceva despre arta colajului reactioneaza mai poztiiv si sunt impresionati mai ales cand afla ca sunt facute manual, si nu pe calculator.  

AM: Cum iti promovezi creatiile astfel incat sa fii gasita mai usor?  Ai incercat si in strainatate?
 CM: Le promovez pe site-ul meu http://carmen-maftei.blogspot.com, si prin fluturasi. In strainatate.... am trimis adresa site-ului meu prietenilor care au emigrat in alte tari. E si aceasta o forma de promovare, dar nu a avut prea multe efecte.

AM: Poti trai din arta ta sau ramane doar o pasiune extrem de mare?
CM: La momentul actual ramane o pasiune mare. Stiu ca pot trai din arta mea, insa astept momentul cand se va produce acest lucru. Am credinta ca o sa petreaca asa ceva. 

AM: O intrebare “corporatista”  - Colaj versus Tablou: de ce am alege un colaj in locul unui tablou pictat? Sau nu are nici o legatura una cu alta?
CM: Nu are nici o legatura una cu alta din acest punct de vedere, insa ambele sunt arta. Iar cine vede arta in pictura, sigur vede arta si in colaj.  

AM: 14 ani de colaje. Ce satisfactii ai avut pana acum si ce asteptari mai ai pentru viitor?
CM: Satisfactia cea mai mare este ca, dupa acesti ani, am observat la mine o evolutie. Desi, privind in urma la colajele pe care le faceam in anii ’90, spun ca nu erau rele deloc nici acelea. Acum insa, imaginile sunt mult mai multe, de o calitate mai mare si pentru genul de colaj pe care-l face eu asta inseamna o imbunatatire majora din punct de vedere al materialelor. O alta bucurie este ca, arta mea a ajuns sa fie cunoscuta si apreciata de mult mai multa lume. Si sunt multumita atunci cand un colaj de-al meu provoaca uimire si bucurie celor care-l privesc sau smulg macar un zimbet. La urma urmelor, daca am reusit sa inseninez un pic chipurile unor oameni, atunci e mare lucru pentru mine.

Multumim, Carmen!

Vizitati blogul ei pentru a vedea mai multe din lucrarile sale: http://carmen-maftei.blogspot.com
 

1 comentarii:

Accesorii din sarma pentru "the little black dress"- Andreea. Z. Style

11:10 AtelierMarbelle 0 Comments

Am vrut astazi sa scriu despre cum accesorizezi o rochie neagra si am cautat pe mai multe bloguri de handmade bijuterii adecvate. Asa am descoperit-o pe Andreea din Arad care face minuni din sarma: inele, coliere, bratari, brose, toate sunt minunate.













Imi si imaginez rochia mea neagra simpla cu astfel de bijuterii. Sunt sigura ca voi face senzatie. O astfel de bijuterie te poate transforma dintr-o anonima in atractia serii.
Va recomand cu multa caldura aceste accesorii handmade!













Am citit pe blogul ei http://andreaz-style.blogspot.com/ ca foloseste o tehnica numita "viking knit", poate va dori intr-una din zile sa ne povesteasca si noua mai multe despre aceasta si sa ne faca si o mica demonstratie:)
Pana atunci, va las cu un colier care mi-a placut foarte mult: imi inspira o oarecare puritate, eleganta si rafinament.
Bravo!

0 comentarii:

Profira Gologan-handmade original din fermoar

08:55 AtelierMarbelle 2 Comments

Ne bucuram sa vedem ca din ce in ce mai multe lume isi descopera pasiunea pentru crearea de produse handmade. Comunitatea artizanilor este din ce in ce mai mare, iar competitia nu poate decat sa fie de bun augur. Artisanii trebuie sa creeze produse mai calitative, mai originale, mai “altfel”. 

Profira Gologan este un creator care ne face sa privim banalul fermoar cu alti ochi: cu rabdare si multa indemanare ii da acestuia o noua intrebuintare, mai “estetica”. Confectioneaza din fermoarul clasic de metal sau din plastic coronite, coliere, clame de par si brose. Astfel si-a imbogatit colectia personala de “podoabe”, dar si pe cea a familiei si a prietenilor apropiati.


Am vrut sa vedem cat este de greu sa realizezi o brosa din fermoar si am rugat-o pe Profira sa ne faca o demonstratie:

Pentru realizarea unei flori din fermoar aveti nevoie de:
-fermoar in culoarea dorita (eu am folosit fermoar metalic gri)
-ata in culoarea similara fermoarului si ac
- foarfeca, pistol de lipit, o bricheta pentru a parli marginile fermoarului sa nu se desire
-sistem de prindere( ac brosa, clips, coronita)











1. Se taie fermoarul in 5 bucati la lungimea de 10 cm si  5 bucati la 6 cm. Se suprapun ambele laturi ale fermoarului si se cos impreuna , in acest fel se executa si restul de 9 bacatele de fermoar, rezultant astfel 10 petale.









2. Petalele  se cos una de cealalta pana rezulta o floare. Se suprapune floarea mica peste cea mare si se cos una de cealalta, iar pe mijloc se poate pune un nasture sau  margelute. (eu am ales sa cos tot o petala rotunda din fermoar in acceasi culoare).


3. Iar in final se ataseaza sistemul de prindere dorit (eu am atasat un sistem format din ac de brosa si clips pentru par). Floarea se poate purta ca brosa, clips de par sau se poate atasa pe o geanta, palarie sau ce va vine prin minte.

Tot la Profira am vazut si multe accesorii confectionate din fetru, care ne-au placut foarte mult:









Profira Gologan va asteapta cu drag pe blogul sau: http://profysbuttons.blogspot.com/

2 comentarii:

Din seria "Artisani talentati"- Beatrice Mihalea

09:14 AtelierMarbelle 4 Comments

Beatrice a absolvit Facultatea de Drept, dar are o fire de artist. A inceput ca orice creator handmade ,din curiozitate, apoi a devenit un hobby, iar acum si o sursa de castig material.
Are si spirit intreprinzator, a organizat anul trecut unul din putinele targuri de handmade din Ploiesti si acum are planuri mai mari, de a deschide workshopuri impreuna cu alti creatori.
A inceput cu un stil “jucaus” si funny.












In momentul de fata s-a regasit in stilul “vintage”. Confectioneaza bijuterii, dar si posete, portmonee si accesorii, incearca sa aduca tot timpul “ceva nou”, fresh si “personal”, prin folosirea de materiale mai putin conventionale (hartie, flori uscate , scortisoara , nasturi etc).



Am intrebat-o pe Beatrice ce reprezinta handmade-ul pentru ea si iata ce am aflat:

Atelier Marbelle(AM): Multi creatori de handmade se plang ca li se fura ideile si-si gasesc copiate unele produse. Tu unde iti gasesti inspiratia pentru creatiile tale?
Beatrice Mihalea(BM): Da, se intampla sa-ti vezi produse copiate, dar nu avem ce face in aceasta privinta, conteaza ca tu, artisanul, sa fii multumit de tine si creatia ta stiind ca inspiratia iti sta in talent.

AM: De unde iti procuri materialele? (magazine online/mercerii sau de unde altundeva?)
BM: Materialele pe care le folosesc sunt "orice" ce poate transforma in obiecte cu personalitate ce isi gasesc usor posesorul.

AM: Cum iti promovezi produsele avand in vedere ca au inceput sa fie din ce in ce mai multi artisani de handmade?
BM: Promovarea consta in detinerea unui blog, vanzarea produselor prin intermediul magazinelor online, participare la  expozitii si targuri, si nu in ultimul rand ofertele personalizate pentru clientii fideli.

AM: Crezi ca se poate trai din handmade?
BM: Nu pot spune ca pot trai din handmade...nu acum! dar visez , am planuri in ceea ce priveste asta si sper sa reusesc alaturi de alti artisani care impartasesc acelasi vis.

AM: Ce se poarta in anul acesta in materie de bijuterii?
BM: Ar trebui sa se poarte handmade pentru ca acesta ar putea pune accent pe personalitatea unui individ!
O puteti gasi pe Betrice pe blogul ei: http://saturday-workshop.blogspot.com
 

4 comentarii:

Produse noi la Atelier Marbelle

22:44 AtelierMarbelle 0 Comments

La cererea voastra, am completat oferta noastra de accesorii cu carbochon de sticla, care se potrivesc cu pandantivele si bazele de inele pe care le gasiti la noi.
Mai mult, gasiti acum in magazinul online accesorii pentru copii, potrivite ca pandantive haioase, cercelusi sau martisoare.

Toate sunt disponibile la sectiunea "Noutati".

Va asteptam!

0 comentarii:

Bijuteriile anului 2011 - tendinte si inspiratie

15:53 AtelierMarbelle 0 Comments

La inceputul fiecarui an ne intrebam ce se poarta in noul an in materie de bijuterii. 
Specialistii spun ca imitatiile de pietre semipretioase, motive geometrice si de inspitatie animaliera sunt piesele de rezistenta ale noului sezon.


Chandelierele opulente revin in forta pentru a pune in valoarea un stil incredibil de indraznet ce caracterizeaza femeia anului 2011, in timp ce bijuteria “textura” adauga eleganta oricarei tinute si nu se demodeaza niciodata. 
Iata care sunt cele mai trendy bijuterii care pot sa va inspire pentru propria colectie "hot":
 




0 comentarii:

Mituri despre pietre prețioase

16:11 AtelierMarbelle 1 Comments

Se pare că astăzi am o fixație pentru diamante.....
 
Dacă tot m-am pornit să demontez mitul diamantului și să vă previn de la o eventuală dezamăgire atunci când încercați să valorificați o (eventuală!) moștenire de familie, vă prezint în continuare alte câteva mituri demontabile despre diamante și metale prețioase: 

1.        Culoarea și claritatea dau strălucire unui diamant
In realitate: Stalucirea unui diamant, respectiv lumina care se reflecta in diamant, nu este influentata de gradul de claritate sau de culoarea pietrei.Culoarea pietrei este data de decolorarea din galben a carbunelui, iar claritatea este data de numarul si marimea imperfectiunilor pietrei. Taietura pietrei este singura care influenteaza stralucirea petrei.  
 
2.        Caratele determina marimea diamantului
In realitate: Caratul reprezinta de fapt doar greutatea pietrei, in timp ce marimea vizibila este data de modul in catre piatra este taiata. 
 
3.        Diamantul este indestructibil, fiind cea mai dura piatra
In realitate: Desi diamantul este cel mai dur mineral care poate fi zgariat numai de un alt diamante, pietrele pot sa se deterioreze daca nu sunt ingrijite potrivit. 
 
4.        Diamantele galbene sunt mai valoroase decat cele incolore
In realitate: Un diamant cu un scor mic pentru culoare (de ex scor K) se percepe ca avand o culoare galbena, ceea ce il face mai putin valoros decat un diamante incolor. 
 
5.        Testul muscaturii pentru a determina ca o bijuterie este facuta din aur
In realitate: Aurul pur este sufficient de moale pentru ca muscatura sa lase urme pe material. De asemenea, chiar daca aurul comercializat nu este pur 100%, muscatura poate sa fie vizibila. Cel mai solid este aurul de 18 carate, el rezistand la o presiune mai mare.
 
6.        Safirul este o piatra albastra
In realitate: Safirul poate sa aiba culoarea albastra, dar in egala masura poate sa aiba orice alta culoare. Rubinul este de fapt un safir rosu, ambele pietre avand aceeasi compozitie minerala, respectiv corindon.
 
7.        Diamantele fluorescente albastre sunt pietre rare si valoroase
In realitate: Desi diamantele albastre sunt pietre rare, acestea nu sunt mai valoroase decat pietrele incolore. Culoarea albastra este data de reflectia albastra a luminii, acceasi care face o camasa alba sa bata inspre albastrui. O mica florescenta in diamant poate sa ascunda o culoare galbena nedorita, in timp ce o prea mare florescenta poate sa tulbure diamantul.
 
8.        Aurul se gaseste in trei culori: galben, alb si roze
In realitate: Aurul este extras din mina numai in culoarea galben. Aurul pur este prea moale pentru a putea fii folosit ca atare la prelucrarea bijuteriilor si, in acest scop este amestecat cu alte minerale. Aurul rozaliu este obtinut din amestecarea aurului cu fier, argint, cupru sau aluminiu. Culoarea alba a aurului este obtinuta prin cufundarea aurului in rodiu, motiv pentru care aurul alb se ingalbeneste dupa cativa ani. 
 
9.        Perlele se dizolva in otet
In realitate: Legenda Cleopatrei care dizolva un inel cu perla in otet sib ea continutul in cinstea lui Marc Antoniu este partial adevarata. Perlele care contin carbonat de calciu sunt dizolvabile in otet, dar acest proces este unul de lunga durata, exceptie facand  situatia in care perlele sunt zdrobite anterior.  
 
10.        Diamantele sunt cele mai rare pietre pretioase din lume
In realitate: Painite a fost considerata a fi una dintre cele mai rare minerale din lume, in ziua de astazi mentinandu-se printre cele rare. A fost descoperita in 1950, in Myanmar, de catre Arthur C.D. Pain, care a si dat numele pietrei. Pentru multi ani la rand s-a stiut de existenta doar a trei mici bucati de painite. In 2005 erau inregistrate circa 25. Pret: 50-60.000 de dolari/Carat

1 comentarii:

Semnificatia culorilor

13:33 AtelierMarbelle 0 Comments


Fie ca este vorba de bijuteriile pe care le porti sau de cele pe care te gandesti sa le oferi cadou unei prietene bune, codul culorilor poate sa-ti fie aliatul cheie in fiecare zi. Desluseste semnificatia culorilor pentru a nu gresi niciodata:

Albul reflecta inclinatia spre liniste sufleteasca puritate si  sinceritate. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv.

Albastrul confera indicii despre o fire visatoare, contemplativa si pentru care meditatia reprezinta calea de evadare din grijile vietii cotidiene. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv.

Daca primele tale optiuni se indreapta catre culoarea galbena, atunci psihologii te caracterizeaza drept o persoana care pretuieste autodesavarsirea si care tinde in permanenta spre un ideal de perfectiune. Galbenul esteculoarea solara, expansiva si plina de exuberanta Se stie ca aceasta culoare stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate; da senzatia de caldura si de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristica tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiratie.

Alegerea ta pentru gri, se explica prin nevoia de afirmare, de a impune  respect in relatia cu cei din jur. Griul atrage prin seriozitate si pragmatism,.

Culoarea indigo denota faptul ca esti o persoana cu un simt al responsabilitatii pronuntat, fiind capabila sa iti stabilesti cu claritate scopurile propuse si sa le atingi. Luciditatea si discernamantul ce fac parte din registrul simbolic al acestei culori sunt puse in balanta alaturi de o intuitie profunda si de compasiunea fata de slabiciunile omenesti.

Preferinţa ta pentru maro se explica prin dorinta de discretie, prin maturitatea cu care tratezi orice situatie. Stabilitatea si caldura specifice acestei culori sunt completate de naturaletea si impulsul catre o atitudine relaxata si fireasca.

Semnificatia alegerii unor bijuterii şi accesorii fantezie negre se regaseste in nevoia de a fi organizata, prudenta in fata obstacolelor exterioare. Negrul invita la reflectie, la introspectie si analiza a vietii in ansamblul sau.

Daca te atrage culoarea portocalie, atunci esti o persoana cu inclinatii spre latura afectiva, simti nevoia de liniste launtrica si de traire intensa a sentimentelor manifestate fata de cei din jur. Portocaliul este punctul de echilibru dintre spirit si corp.

Culoarea rosie vorbeste despre efervescenta ta interioară, despre energia si vitalitatea care te caracterizeaza. Simbolistica acestei culori este legata de latura misterioasa a feminitatii, de eros si de pasiuni intense. Rosu  este o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operativ.
Culoarea rosie ar trebui folosita doar pentru a sublinia ceva si nu ca o culoare principala. Incaperile in care predomina culoarea rosie creeaza nervozitate. In incaperile in care se foloseste doar sporadic rosu oamenii pierd sirul timpului, motiv pentru care se intalneste des in cazul casinourilor si barurilor. Si restaurantele utilizeaza adesea rosu pentru a-si atrage clientii si pentru a le stimula apetitul.

Rozul este o culoare care il face pe cel care il poarta sa iubeasca lumea, fiind deci culoarea dragostei si totodata cea mai romantica si afectiva culoare. Totodata, rozul este si culoarea sexualitatii. Rozul este si simbolul unei iubiri in tacere.

Verdele este culoarea care denota o fire flexibila, care priveste schimbarea ca pe o oportunitate si care face fata cu succes situatiilor problematice. In fiecare primavara, verdele crud al naturii reda speranta si optimismul, alungand imaginea singuratatii melancolice, specifice anotimpului rece. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta si introspectie.

Culoarea violet vorbeste despre tine prin eleganta si diplomatia cu care iei cele mai importante decizii, precum si prin intelepciunea ca principiu care iti guverneaza existenta.

0 comentarii:

Expunerea bijuteriilor, cheie a succesului

23:12 AtelierMarbelle 0 Comments

Am vizitat multe târguri de handmade. În unele cazuri am fost atrasă de unele standuri înainte de a putea să văd bijuteriile. În mod evident, trebuie să existe niște tehnici de expunere care te ajută să-ți pui mai bine în valoare creațiile.
Din cercetările mele am reținut câteva idei care merită aplicate. Iată care sunt acestea:

Adăugați culoare suporturilor de prezentare a bijuteriilor. Dacă așezați bijuteriile pe un suport, colorați fundalul. Același lucru este indicat și dacă  prezentați bijuteriile în cutii. Încercați expunerea unor cutii colorate pentru că sunt mai atractive ( vă recomandăm roz, alb sau gri pentru bijuterii cu pietre închise la culoare, iar pentru cele deschise roșu închis sau albastru închis). Nu este indicat să amestecați culorile, creați doua secțiuni și încercați să alegeți două culori contrastante.

Stabiliți care vă sunt grupurile țintă ale bijuteriilor voastre și creați un stand adecvat acestora. Puteți să vă inspirați din revistele de modă. Utilizați mijloacele adecvate, cum ar fi manechine cu expresii zâmbitoare și accesorii îndrăznețe pentru adolescenți, sau busturi vintage dacă creații bijuterii de acest tip.

Nu prezentați bijuteriile într-un mod monoton, prindeți-le pe șevalet în unghiuri neobișnuite și încercați să atrageți atenția prin formarea unor diagonale.

Luminarea adecvata a bijuteriilor este o altă idee bună și poate fi asigurată prin folosirea unor lămpi portabile.

Este necesar să aveți mereu la îndemână o oglindă, în care cumpărătorii se pot admira purtând creațiile voastre.

Cărțile tale de vizită lăsate la îndemâna clienților pot duce la fidelizarea acestora și îți conferă un aer profesionist.

0 comentarii:

Bijuteriile handmade, popularitate in crestere

20:44 AtelierMarbelle 0 Comments

Bijuteriile handmade au devenit foarte populare in Romania, numarul targurilor a crescut si vedem din ce in ce mai multe femei care le poarta.
Ar fi interesant sa putem evalua concret succesul lor.
In lipsa unor date pe vanzari, avem totusi la dispozitie un instrument util care ne indica cat de cautate sunt acestea pe internet de catre admiratorii din Romania.
Potrivit Google, pe google.ro, atunci cand s-a cautat cuvantul handmade, cel mai adesea a fost legat de cuvintele bijuterii, cercei, targ si accesorii.
Doar in 2010 numarul cautarilor termenilor "bijuterii handmade" a crescut cu 70%, dovada clara a unei notorietati in crestere.

0 comentarii:

Ganduri bune de inceput de an

19:01 AtelierMarbelle 0 Comments

A inceput un nou an! Sa asteptam de la el fericire si o viata mai buna pentru toti.
Speram ca v-ati distrat bine cu totii si ati intrat cu optimism in 2011.
Va multumim ca sunteti alaturi de noi pe blog si va asteptam in continuare sa vorbim despre handmade si despre toate celelalte lucruri care ne bucura.

0 comentarii: